Utstillere til Risør klare

Flere av utstillerne er klare til Risør Internasjonale Fotofestival (RIFF). I en pressemelding får vi litt info om noen av dem.
Pressemelding:

Dag E. Thorenfeldt
En av Norges mest profilerte fotografer. Arbeider med personlige utstillinger samtidig som han leverer bilder til magasiner og reklamebyråer. Har arbeidet som selvstendig fotograf siden 1990 etter å ha arbeidet på fotoavdelingen i VG. Har blant annet utstilt kjempeportretter på 5 x 72meter i Oslo og Bergen og har blitt valgt ut av Hasselblad som en av 50 fotografer i verden som fikk plass i deres jubileumsbok. Thorenfeldt er ved siden av sin smittende og særegne latter mest kjent for sine originale portretter av kunstnere og politikere, men har en stor og variert produksjon.

www.thorenfeldt.com

Agnete Brun
Agnete Bruns kan ukentlig ses i Dagbladets Magasinet. Hun er mest kjent for kreative, originale og fargerike portretter, men har også arbeidet som reportasjefotograf. Portrettene tar hun som oftest på sparket, og hun fanger ofte det spontane og uventede. Agnete Brun fikk i 2001 Fotografiprisen, Norges Fotografforbunds Hederspris. Hun har arbeidet som fotograf i Dagbladet i mer enn 15 år. Hun har også arbeidet med bøker, blant annet en intervjusamling av tidsvitner som har overlevd fangeleirene i Auschwitz og Sachsenhausen.

www.brun.no

Dan Young
Dan Young er en norsk-amerikansk fotoveteran født i indianerreservatet Navajo i Arizona for vel 70 år siden. Han flyttet til Norge i 1962 og var med å etablere fotobyrået Manité. Young har arbeidet med en rekke magasiner, bøker og utstillinger i Norge og utlandet og har blant annet nådd et stort publikum ved utstillingen ”Passing Time, Time Past” på Stenersen-museet i Oslo i 2004 og ” Nordic Triangle” i Odense i 2004/2005. Han ga i 2007 ut boka ”An American i Oslo” som blant annet inneholdt ”The Lost Negatives” from 1962-1964.

www.danyoung.com

Jamie Parslow
Jamie Parslow (66) er født i California, men flyttet til Norge i 1974. Parslow har hatt en rekke utstillinger, blant andre ”Once Upon a Time” på Preus Fotomuseum i Horten i 2005. Før Jamie Parslow flyttet til Norge var han blant annet fotograf for legendariske Rolling Stone Magazine og leverte blant annet bilder av Andy Warhol, Miles Davies, Louis Armstrong, BB King, Janis Joplin og Jimi Hendrix. Har i Norge vært en interessant observatør og tolker av det norske i kultur og landskap.

www.jamieparslow.no

Jim Bengston
Jim Bengtson, en annen amerikaner (fra Illinois) som kom til Norge i 1970 og har vært representert på en rekke utstillinger. Hun har vist bilder både fra USA og Norge og har blant annet vist noen av sine mest kjente fotografier i utstillingen og boka ”Empty Landscapes” fra 2005. I USA var Bengtson bilderedaktør i associated Press og etter han kom til Norge har han arbeidet både med reklame og selvstendige kunst-prosjekter.

Arild Kristo
Norsk fotograf og filmkunstner som er kjent både for sine eksperimentelle kortfilmer (Undergrunnen, Kristoball), en spillefilm (Eddie og Suzanne) og fotografier. Kristo var også med å etablere bildebyrået Manité (sammen med Dan Young og Robert A. Robinson) og Manité-bilder fra 1962-1967 er samlet i boka Manité.

Øyvind Hjelmen
Bor og arbeider på Stord, og har arbeidet med fotografi som kunstnerisk uttrykksmiddel i mer enn 20 år. Hans arbeider har vært utstilt i Europa, Russland og USA. Er innkjøpt av blant andre Museum of Fine Arts i Houston, USA, og Centro Internazionale di Fotografia Scavi Scaligeri i Verona, Italia.
Som billedkunstner har han en fot innenfor det tradisjonelle fotografiet og alle bildene blir laget i eget mørkerom på barytt-papir. Bokutgivelser: "Ri Vinden" (2009), "Sentimental" (2004).

www.oyvindhjelmen.com

Catherine Cameron
Har vist sine bilder i Europa, USA, Kina og Argentina, blant annet ved flere separatutstillinger i Galleri Plume i Paris. I Catherine Camerons møter vi mennesker som gjør oss nysgjerrige og skaper forundring. Hun har også arbeidet med en serie selvportretter som handler om egne lengsler, drømmer – men også om tvetydighet.
www.catherinecameron.com

Michaela Klouda
Michaela Klouda ble i 2009 kåret til årets fotograf av Norges Fotografforbund (NFF). Hun fikk en rekke priser i den prestisjetunge konkurransen trass i at hun ikke er mer enn 23 år gammel. Det deltok over 170 norske fotografer i konkurransen. Hun arbeider som fotograf i Moment Studio i Oslo og spås en stor framtid som fotograf.
http://michaelaklouda.blogspot.com

Magnus Skrede
Magnus Skrede (28) er en slags ”gate-fotograf” som arbeider med dokumentar- reportasjebilder fra en rekke land i verden. Har publisert bilder i reisemagasiner og aviser. Har blant annet bodd lenge i Sør-Afrika og har arbeidet som fotograf i flere afrikanske land.
www.magnusskrede.no

Roger Ballen
Roger Ballen er en av Sør-Afrikas mest anerkjente fotografer. Han er født i New York, men har bodd i Johannesburg i over 30 år. Roger Ballen er egentlig utdanning geolog og arbeidet i gruveindustrien i Sør-Afrika før han ble fotograf. Han har deltatt på en rekke utstillinger verden rundt og har utgitt flere bøker. Mest kjent er kan kanskje for bildene fra småbyer og landsbygd i Sør-Afrika. Bildene hans kommenterer både sosial og menneskelig utvikling og er samtidig små psykologiske studier. Hans siste bok ”Boarding House” kom ut i år.
www.rogerballen.com

Neo Ntsoma
Sørafrikansk fotograf med bakgrunn som fotojournalist, nå mer opptatt av mote, design og sosiale reportasjer. Ntsoma kommenterer gjennom bildene den moderne utviklingen av Sør-Afrika etter apartheid. Neo Ntsoma var en av de første svarte fotografene som fikk formell fotoutdanning i Sør-Afrika. Hun har blant annet arbeidet som lærer ved en fotohøyskole i Bangladesh på kontrakt med Fredskorpset i Norge.

www.neontsoma.com
Neo Ntsoma -
Neo Ntsoma
Neo Ntsoma -
Neo Ntsoma
Dag Thorenfeldt -
Dag Thorenfeldt
Dag Thorenfeldt -
Dag Thorenfeldt

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu