RIFF: Ærlig og nakent

Catherine Cameron har vært på reise. En reise innover til stedet hvor lengsler, drømmer, begjær og minner ligger gjemt.
For oss som har vært på fotofestivalen siden onsdag er det enkelte personer vi har bitt oss merke ved. Under et arrangement som Risør Internasjonale Fotofestival, hvor det florerer av fotografer, deltagere og utstillere, er det likevel enkelte mennesker som står frem. Catherine Cameron er en av disse. Et positivt, engasjert og blidt vesen bak dansende krøller. Nå er det hennes tur til å tre inn i spotlighten.

Ærlig og nakent
Utstillingen til Catherine Cameron har tidligere blitt stilt ut i blant annet Kina og USA. Det er et sterkt personlig prosjekt. «Ego & Persona» er en samling selvportretter. En sterk samling som viser følelser og aspekter ved hennes person. Ærlig og nakent. En reise innover til stedet hvor lengsler, drømmer, begjær og minner ligger gjemt.
- Personlige prosjekter er de beste. Uten tvil. Det er også de prosjektene som er lettest å lykkes med. Det blir best når man selv har en sterk relasjon til arbeidet sitt.
Reisen er ikke over. Catherine Cameron er usikker på om den noengang slutter.

Små glimt
Responsen fra publikum er sterk. Fotograf og festivalutstiller (og alltid smilende red.anm) Neo Ntsoma har sin oppfatning av arbeidet til Catherine Cameron:
- Det er som små glimt av en drøm. Du vet de gangene man våkner og husker biter fra drømmen natten i forveien.
Catherine Cameron nikker. Det er glimt av minner. Både ekte minner og minner som kan ha blitt konstruert underveis.
- Kan vi stole på alle minnene vi har? Eller har de blitt formet av livet? Ofte tror man at et minne er ekte mens det i virkeligheten har oppstått i etterkant. Det er et veldig spennende tema.

Ingen fasit
I likhet med at fotografiene hennes viser følelser, arbeider Catherine primært på følelser. Dermed blir ikke den tekniske biten en viktig del. Bildene kan ha høy kontrast, feil eksponering, være ufokuserte. Men det er helt bevisst.
- Det finnes ingen fasit. Alt kan fungere i jakten på det rette uttrykk. Så lenge jeg klarer å visualisere det jeg leter etter.
Catherine Cameron har funnet språket sitt i fotograferingen. Det er hennes verktøy for å få frem alt hun har på hjertet.
- Det visuelle språk er vanskelig, men til gjengjeld får man sagt så mye mer. Også er det jo da viktig å ha noe å si.

Se bilder fra prosjektet:

http://foto.no/cgi-bin/articles/articleView.cgi?articleId=41991
Frank Hesjedal - Catherine
Catherine
Frank Hesjedal
Frank Hesjedal - Catherine Cameron
Catherine Cameron
Frank Hesjedal

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu